A Látó a 28. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron

LátóOnline
2022.11.08

A Látó az erdélyi folyóiratok standjánál lesz megtalálható. Ezenkívül a szerkesztőség több eseménnyel is készül a 28-ik Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárra. Azt is összegyűjtöttük, hogy hol találkozhatnak az olvasók a lap szerkesztőivel.

CSÜTÖRTÖK

A Könyvvásár nyitónapján, csütörtökön 11 órától nyílik meg a Székely János szerkesztői levelezését felvillantó kiállítás, a Székely János 30. A harminc, 1961 és 1982 között írt levél a Nemzeti Színház irodalmi kávézójában lesz megtekinthető a könyvvásár ideje alatt. A kiállításhoz rövid bevezetőt mond a Látó szerkesztője, Szabó Róbert Csaba.

10.30-tól a Kisteremben a Látó volt főszerkesztőjének, Markó Bélának A pitypangok királya című új, válogatott gyermekverseket tartalmazó, a Mentor Könyvek Kiadónál megjelent kötetéről a szerzővel, Kiss Bora illusztrátorral és Király István kiadóvezetővel Daray Erzsébet beszélget.

17 órától a Látó egykori főszerkesztője, Gálfalvi György Szárnyas malomköveink című, a Bookart Kiadónál megjelent könyvéről Vida Gábor beszélget.

18.30-tól Korszellem, értékrend, emberiesség a mai magyar irodalomban címmel Bereményi Géza, Korpa Tamás, Markó Béla, Péntek Orsolya, Tolnai Ottó és Vida Gábor beszélget, a moderátor Mészáros Sándor.

PÉNTEK

12,30-tól a Dedikálósarokban Szabó Róbert Csaba dedikálja Újratöltés című kötetét.

13 órától a Klubteremben Szabó Róbert Csaba Újratöltés című ifjúsági regényét Márton Evelin, a könyv szerkesztője mutatja be a szerző és az illusztrátor, Orosz Annabella társaságában. A könyv a Gutenberg kiadó gondozásában jelent meg.

14 órától az Irodalmi Kávéházban Balázs Imre József Éjszakák a zenben című, a Prae Kiadó és Lector Kiadó közös kiadásában megjelent verseskötetéről a szerzővel Codău Annamária beszélget.

15 órától a Székelyföld folyóirat megalapításának évfordulója alkalmából múltról, jelenről és jövőről Zsidó Ferenc főszerkesztővel és Fekete Vincével, az irodalmi rovat szerkesztőjével Szabó Róbert Csaba beszélget.

16 órától a Kisteremben könyvbemutató kezdődik. A Többes számban. Párbeszédben Hervay Gizellával (Lector Kiadó) című antológiát a szerzők egy részének – Fekete Vince, Gálfalvi György, Láng Zsolt, Markó Béla, Szőcs Petra – részvételével a kötet szerkesztői, Balázs Imre József és Korpa Tamás ismertetik.

 

SZOMBAT

11 órától a Kisteremben Markó Béla Zsarnokra várva című, a Kalligram Kiadónál megjelent új esszé- és publicisztika-kötetéről a szerzővel Mészáros Sándor, a kiadó vezetője beszélget.

12 órától a Protokollteremben Kézdi Imola Miniallűrök című, a Koinónia Kiadónál megjelent verseskötetéről a szerzővel Kovács András Ferenc beszélget.

17 órától LÁTÓ IRODALMI JÁTÉKOK a Gemma Book Caféban. Könyvbemutató – Költők egymás közt. Az Erdélyi Híradó kiadónál megjelent legújabb köteteikről – Estére megöregszel és Fák Daphnénak – beszélgetnek a szerzők: Borsodi L. László és Dimény H. Árpád.

 

VASÁRNAP

11,30-tól az Irodalmi Kávéházban: Kiss Noémi Karácsony a Dunán című, a Magvető Kiadónál megjelent új novelláskötetéről a szerzővel Vida Gábor beszélget.

 

Témával kapcsolatos cikkek