A Látó szerkesztői Brassóban

LátóOnline
2018.10.25


A 2. Magyar Színházfesztivál vendégeiként olvasnak föl a Látó szerkesztői. A Brassóban zajló színházi találkozón Demény Péter, Varga László Edgár és Vida Gábor képviseli a Látó szépirodalmi folyóiratot.

A Drámai Színház nagyszínpadán a fesztivál négy napján csupa olyan produkció tekinthető meg, amely egy-egy kortárs drámaíró szövegén alapul és a közelmúlt társadalmi-politikai valóságát jeleníti meg.

Görgey Gábor, Radu Afrim, Egressy Zoltán és Kiss Csaba színpadi szövegei egy-egy olyan valóságba kalauzolnak, amelyeknek megértéséhez nem kell hosszan visszanyúljunk az időben, hiszen valamennyi közel áll hozzánk.

A rendezvény első kiadásánál gazdagabb kísérőrendezvény-felhozatal várja idén a Magyar Színházfesztivál nézőit október 25-28. között. A pódium-előadás és könyvbemutató mellett lesz koncert és felolvasószínházi előadás is.


A kísérőrendezvények sorát a fesztivál negyedik napján pedig a marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat íróinak, szerkesztőinek felolvasó-délutánja zárja a Drámai Színház protokolltermében.






Témával kapcsolatos cikkek