Egy falat Velence - a VelenceLátó Budapesten

LátóOnline
2008.02.17

Étel és irodalom a SerenissimávalA Látó Velence-számát 2008. február 29-én, 18 órától a meghívott szerkesztőkkel, Deréky Pállal és Haller Bélával közösen mutatják be a szerzők és a szerkesztőség Budapesten, a Fészek Étteremben. További vendégek: Márton László, Kali Kinga, Király Kinga Júlia.Velence derűs és vidám város,  ezért kapta a Serenissima titulust. Velence a nyugtalan, a titokzatos. A süllyedő. És így tovább, és így tovább, mert nincs a világon még egy város, amely ennyire különbözne az összes többitől.A Látó februári száma csak egy kis szeletét kívánja bemutatni. Két vendégszerkesztő, Deréky Pál, a bécsi egyetemen tanító irodalomtörténész és Haller Béla, olasz szakos marosvásárhelyi tanár vendégszerkesztésében. Az alternatív, a víz alatti, az álmok mocsara, a tenger sója, a szerelem amulettje, a velenceiek és a világvándorok városa. A tengeré és a földé. Ez mind-mind felbukkan ebben a Látó-számban, amelynek szövegeit világvándorok és kortárs magyar (Bogdán László, Kali Kinga, Király Kinga Júlia, Márton László) és nem magyar írók (Tiziano Scarpa, Diego Mainardi, Octavian Paler) írták nekünk.Program:
18.00
VelenceLátó – irodalmi est
A Lagúnát bemutatják a Látó szépirodalmi folyóirat tematikus számának szerkesztői és szerzői:Láng Zsolt (Marosvásárhely)
Deréky Pál (Bécs)
Haller Béla (Marosvásárhely)
Márton László (Budapest)
Kali Kinga (Budapest)
Király Kinga Júlia (Budapest)20.00
Rendelésre elősorakoznak a velencei konyha remekei, a carpacciótól a risottóig.Előbb zenei bevezetés az irodalomba, utóbb átvezetés a gasztronómiába, valamint kis koncert a vacsorázók kedvére:
Vázsonyi János (szaxofon) és Soós Gabriella (zongora) Vivaldi cselló-szonátákat játszik.Támogatók:
Fészek Étterem és Kert
Budapest, VII. kerület
Kertész utca 36.
(Kertész utca és Dob utca sarok)
asztalfoglalás: (06 1) 322 6043
Látó Szépirodalmi Folyóirat (Marosvásárhely)
www.lato.ro
Médiatámogatók:
Reneszánsz Év 2008
www.reneszanszev2008.hu
Szépírók Társasága
www.szepiroktarsasaga.hu


litera.hu
www.litera.hu 

Témával kapcsolatos cikkek

LIJ 124. 

2024.06.04
LátóOnline

FöldLátó - lapszámbemutató

2024.05.14
LátóOnline

Nádas Péter szerzői estje - LIJ 123.

2024.05.08
LátóOnline