Éjszaka a Látóban

LátóOnline
2023.05.10

Idén a Látó is csatlakozik a marosvásárhelyi Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, május 13-án, azaz szombaton éjszaka több más kulturális intézményhez hasonlóan nyitva lesz a Látó szerkesztősége - szeretettel, programokkal és éjszakai jó hangulattal várunk minden érdeklődőt. (Helyszín: Tusnád utca 5. szám, első emelet.)

Egy irodalmi lap szerkesztősége elsősorban a szakmai munka helye, egy hely, ahol hónapról-hónapra összeállítjuk és megszerkesztjük a publikálandó anyagokat, magát a lapot. De egy irodalmi szerkesztőség hagyományosan a találkozások és élénk beszélgetések helyszíne is, ahol szerzők és szerkesztők egy kávé mellett szövegekről, irodalmi trendekről, szakmáról és a szakmához lazábban-szorosabban kapcsolódó témákról cseveghetnek, vitázhatnak. És lesz kávé is.

A részletes program:

20.00 - Szerkesztőségi tárlatvezetés - Székely János szerkesztői levelei és más relikviák

21.00 - Élő lap - Verseket olvas fel Oláh András, prózát és verset Fischer Botond, gótikus rémnovellát Szabó Róbert Csaba.

22.00 - Éjszakai szerkesztés - arra bátorítunk mindenkit, hogy olvassa fel a saját szövegét. Igény szerint élő és egyenes szerkesztői visszajelzés is kapható (akár a felolvasás nélkül is).

0.00 - Kapuzárás

Témával kapcsolatos cikkek