FaluLátó - lapszámbemutató

LátóOnline
2015.04.29


Újabb tematikus lapszámmal jelentkezett a Látó szépirodalmi folyóirat, a városLátók után ezúttal a faluról írnak a lap szerzői, összesen 22-en: Vida Gábor, Varga László Edgár, Bánki Éva, Vajda Noémi Anna, László Noémi, Markó Béla, György Péter, Tóth Krisztina, Halász Margit, Lövétei Lázár László, Varga Illés, Hajdú Farkas Zoltán, Fekete Vince, Magyary Ágnes, Márton Evelin, Szabó Róbert Csaba, Váradi Nagy Pál, Selyem Zsuzsa, Felleg József, Láng Zsolt, Virginás Andrea, Vermesser Levente.

A lapszámot a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztői mutatják be. Helyszín: G. Café, Marosvásárhely. Időpont: 2015. május 6., szerda, 18 óra.

Vida Gábor felvezetője a FaluLátóhoz: "Az elmúlt évszázadban a néprajz és az irodalom sokat elmondott a magyar faluról. Móricz Zsigmond, Németh László, Tamási Áron vagy éppen Bartók Béla művei nem csak a faluról való tudásunkat határozzák meg, hanem a magyar kultúra alapművei közé tartoznak. Mára a falu, és nem csak a magyar, kiment a divatból, az elmúlt évtizedekben többször drámai módon átalakult, meg is szűnt közben, talán. Vagy mégsem? Arra kértem írókat, meséljenek a faluról, a falujukról. Legyen ez egy falu-Látó vagy egy Látó-falu."

Mindenkit szeretettel várunk!

Támogató: NKA, Bethlen Gábor Alap


Témával kapcsolatos cikkek