Jenny Wrangborg költői estje a budapesti Dzzs Bárban

LátóOnline
2014.03.27
2014. április 9-én, szerdán, este fél 7-től a Dzzs Bárban (1o72 Bp., Nagydiófa u. 32.) Jenny Wrangborg verseit mutatják be. A program egyben a Skandináv Ház rendhagyó svéd klubja is.
Jenny Wrangborg 1984-ben született, hidegbüfés és költő. Stockholmban él és az utóbbi tíz évben Svédország, Kanada és Norvégia különböző konyháiban dolgozott. Verset és prózát egyaránt ír. Költészetének főbb témái a munkaerőpiac feltételeiről, a szolidaritásról, a szakszervezeti munkában lévő nehézségekről és általában az elesett, a jóléti társadalom peremén élő emberekről szól.
Első verskötete, A hidegbüfésnő 2010-ben jelent meg és azóta több mint 200 felolvasáson vett részt, különböző költői, kulturális esteken, politikai rendezvényeken. Sok versét megzenésítették, gyakran lép fel zenészekkel is. Művei magyarul a Látó 2o14. februári számában jelentek meg.
Második kötete, Vad ska vi göra med varandra címmel, 2014. februárjában jelent meg.

Jenny Wrangborg verseit Zsolnai Júlia színművész adja elő.
A beszélgetésen részt vesz Demény Péter, a Látó folyóirat szerkesztője, és Sall László, a versek fordítója.

A rendezvény támogatói: Skandináv Ház Alapítvány (www.skandinavhaz.hu), mely 10 éve szervez skandináv kulturális programokat a magyar közönségnek, valamint a Szépírók Társasága (www.szepiroktarsasaga.hu).

A program ingyenes.

Témával kapcsolatos cikkek