Kortársak plakáton

LátóOnline
2008.08.20

Kortársak plakáton
A Látó mellékletei

A Látó plakátmellékletei a Látó Irodalmi Színpadon föllépet írókat, költőket mutatja be, kivéve Szilágyi Domokost, akinek a A költő életeinek borítójáról is jól ismert arcképét választotta a szerkesztőség a költő hetvenedik születési évfordulója alkalmából. Mindegyik plakáton egy-egy, a Látó irodalmi estjén elhangzott mondat olvasható. A plakátokat Irsai Zsolt és Birtalan Kölök Zsolt tervezte.


 



"A centrum a perifériában van, nem lehet máshol. Számomra a centrum – periféria. A magány például a világ közepe." (Bodor Ádám)



"A minőségképző faktorban benne van az is, hogy ki-ki hogyan éli meg saját környezetét." (Márton László)


 



"Ennek az egész fura nyelvművészetnek a közepében a költészet van, egyszerűen a sűrűség okán." (Parti Nagy Lajos)


 



„Azt hiszem, hogy a Visky Andrással való közös együttgondolkodásnak, a közös versíró korszakunknak szakrális jelene volt annak idején. Ugyanakkor mindkettőnket egyformán vonz ma is a kötött forma, és ez az, ami szerintem összeköti a színházat és a költészetet; ez egy zenei struktúra, amin belül rendkívül nagy szabadságot lehet kiélni, és ami játékosan is, de mégiscsak egyfajta menedék a külvilág káoszával szemben." (Tompa Gábor)



Plakátok: Bodor Ádám (január), Parti Nagy Lajos (március), Márton László (június), Szilágyi Domokos (július), Tompa Gábor és Visky András (augusztus-szeptember).


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Témával kapcsolatos cikkek