LÁTÓ IRODALMI JÁTÉKOK 62. - Dimény Lóránt könyvbemutatója

LátóOnline
2015.07.02

A Látó szépirodalmi folyóirat és a Lector kiadó szervezésében Dimény Lóránt Ha elhal c., frissen megjelent novellás-kötetét mutatjuk be, 2015. július 7-én, kedden, 18 órától a marosvásárhelyi G. Caféban. Az est házigazdája Láng Zsolt író.

Dimény Lóránt: Ha elhal. Novellák. Marosvásárhely, Lector Kiadó, 2015.

A szerzőről:
1981-ben született Nagysármáson. Egyetemi tanulmányait a Kolozsvári és a Temesvári Műszaki Egyetemen végezte automatizálás és ipari informatika szakon. 2005-től a szoftverfejlesztésben dolgozik.
2003-tól rendszeresen publikál erdélyi folyóiratokban. Írásait közölte a Látó, a Helikon, a Korunk és az Irodalmi Jelen. Kötetei: Egy könyv lapjai közé zárva (versek), Nereamia Napocae, Kolozsvár, 2004; Menta (versek), Erdélyi Híradó, Kolozsvár, 2005; Tizenegy (regény), Bookart, Csíkszereda, 2012.

A könyvről:
E történetek szereplői a mindennapiság felejtésre ítélt oldaláról kerülnek valóságközelbe. A narrátori szándék vezeti őket olyan élethelyzetekbe, amelyekből aligha van kiút; a sorsszerűség határozza meg reakciójukat, reflexiójukat a külvilág eseményeire, történéseire. Időbeliségben történeteit elvezeti egy olyan múltba, amely már-már a balladai elbeszélésmód hangulatát súrolja, az erdélyi, soknemzetiségű környezetben élő hősei – magyarok, románok, szlávok – sorsdilemmáit néha az abszurditásig, groteszkig fokozva. Iróniája azokból az élethelyzetekből ered, amelyek az irrealitás határát feszegetik, vagy az irrealitásban történnek, és ezekben kell mozognia a hősnek, az emberre mért adottságokkal, képességekkel.

Támogató: NKA, Communitas Alapítvány

Mindenkit szeretettel várunk!

Témával kapcsolatos cikkek