Le a szabadverssel! - az ErTe pályázata

ErTe
2007.01.01

Le a szabadverssel!
Hétpróbás ALMA
– pályázat –



Aktuális
Líra
Másnapos
Alkalomra



A Másnapos Irodalmi Kör (MIK) és az Erdélyi Terasz (ErTe) meghirdeti a Hétpróbás ALMA irodalmi díjat. Pályázhat minden pelyhes tollú, ifjú alkotó. Célunk a kevéssé ismert fiatal, tehetséges, ugyanakkor tanult költők felkutatása és népszerűsítése, szélesebb közönséggel való szembesítése. Az ALMA céljai között szerepel továbbá az indokolatlanul nagy teret hódító szabadvers visszaszorítása is.



A hét próba:
Hét, egyenként 50 sornál nem hosszabb versből álló korpusszal lehet jelentkezni. A verseknek eleget kell tenniük az alább meghatározott formai és tematikus megkötéseknek.



Hét vers, de hét különböző versforma: szapphói strófák, klasszikus epigramma, petrarcai szonett, Shakespeare-szonett, stanzák, hangsúlyos-magyaros strófák, szimultán verselésű strófák (szabadon választott mértékkel).



Hét vers, de hét különböző téma: „a cipőfűző", „Vivaldi és a szú", „hazaszeretet", „Hawking húrjaira", „kolbász a nagyvárosban", „szerelmem, Szomália", „közben".



A témában szereplő szavaknak maguknak is elő kell fordulniuk a vonatkozó versekben.



A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák publikálásra kerülnek az ErTe honlapján, szerzőiknek pedig a MIK és az ErTe író-olvasó találkozót szervez, mely találkozó keretében a szerző átveheti a Hétpróbás ALMA-díjat, egy almát.



Beküldési határidő: 2007. február 20.



Jelentkezni a MIK-nél illetve az Erdélyi Terasz szerkesztőségénél a következő drótpostacímeken lehet: masnaposok@gmail.com, szggy@yahoo.com. Emellett a MIK és az ErTe honlapján további részletek olvashatók (www.masnaposok.tvn.hu, www.erte.ro).


 


 


 


 


 


 

Témával kapcsolatos cikkek