Pécs, irodalom, Forma 1. Méhes Károly felolvasóestje

LátóOnline
2012.10.13

A Látó Irodalmi Játékok 9. rendezvényének meghívottja Méhes Károly író, a Pécsi Íróprogram vezetője, a Zsolnay Központ munkatársa, Forma1-es szakíró. Beszélgetőtársa Szabó Róbert Csaba, a Látó szerkesztője lesz, 2012. október 20-án, szombaton, 18 órától a marosvásárhelyi G. Caféban.


Hogyan lehet és szükséges csaldáregényt írni?
Nevezhető-e Pécs irodalmi nagyhatalomnak íróprogramja, valamint kiadói és folyóirata révén? Hogyan lett és lehetett Pécs városa számára kiemelt fontosságú az íróprogram támogatása? Miféle kulturális mozgások érezhetőek Pécsett az Európai Kulturális Főváros-program előtt és után? Továbbá: ki nyeri az idei Forma1-es bajnokságot?
Ezekre a kérdésekre kaphat választ, kedves barátunk, ha ellátogat a G. Caféba a Látó Irodalmi Játékok újabb kiadására.


2012 júniusától a Látó szépirodalmi folyóirat és a marosvásárhelyi G. Café új irodalmi rendezvény-sorozatot indított el (Nyári) Irodalmi Játékok címen. Az eddigi fellépők: Vida Gábor, Székely Csaba, Kiss Tibor Noé, Király Kinga Júlia, Nagy Ildikó Noémi, Garaczi László, Pion István, Simon Márton, Závada Péter, Csaplár Vilmos, Térey János, Novák Csaba Zoltán. A Látó Irodalmi Játékokra módosult elnevezés a Látó szépirodalmi folyóirat hangsúlyos és megkérdőjelezhetetlen jelenlétét kívánja tudatosítani a marosvásárhelyi irodalmi közéletben.  


 


 

Témával kapcsolatos cikkek