Szárhegyi Írótábor 2006.

Látó Online
2006.09.18

 


Idén negyedik alkalommal találkoznak erdélyi magyar írók Szárhegyen. Emlékeztetőül: először 1980-ban, majd 1990-ben, legutóbb pedig 2000-ben szerveztek a kastélyban írótábort. A rendezvényen irodalmi lapok szerkesztőségei, írók és alkotói műhelyek vesznek részt, valamint más nemzetiségű írók is jelen lesznek. Újra fellép az Éneklő Borz.


 


A Hargita Megyei Alkotóközpont meghívójából: "Az idén - szeptember 21 és 24 között - negyedszer rendezzük meg a szárhegyi írótábort. Változtak az idők és mi is velük, a körülmények, lehetőségeink, az intézményeink. Most azonban úgy gondoltuk, és minden alkotóműhely, írói szervezet, az irodalmi szerkesztőségekben dolgozó írótársaink és természetesen >>magán<<- írók is úgy gondolták, hogy jó lenne ismét találkoznunk nekünk, erdélyi magyar íróknak. Leginkább azért, hogy szót váltsunk, mit írtunk az elmúlt időben, hogy milyen terveink vannak, milyenek a lapjaink, kik az olvasóink, milyen az irodalom. Az eddigiekben is érdekeltek voltunk irodalmunk fordításaiban, mi is fordítottunk a román és az itt honos kisebbségi irodalmakból. Most is örömmel hívtuk meg más nemzetiségiek íróit egy kis eszmecserére."



A programból: 22-én délelőtt Thomka Beáta és Demény Péter előadása a magyar irodalom jelenségeiről, este felolvasás, másnap kerekasztal-beszélgetés a műfordítások helyzetéről, az Éneklő Borz estje, 24-én kirándulás.



A találkozó kezdeményezője: Egyed Péter.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Témával kapcsolatos cikkek