Tamási-maraton a 13. Könyvvásáron

LOnline
2007.10.08


A Látó szépirodalmi folyóirat kezdeményezésére a Romániai Magyar Könyves Céh, a Látóval közösen Tamási-maratont szervez. A felolvasás mindenki számára nyitott, a maraton keretében írók, színészek, tanárok, diákok és természetesen, főleg a Könyvvásárra látogatók olvassák fel az Ábel-trilógiát a Marosvásárhelyen zajló 13. Könyvvásáron, Tamási Áron születésének 110. évfordulójának emlékére.



A 2007. november 8-10-én zajló könyves rendezvény első napján, a délelőtt 11 órakor kezdődő felolvasási maratonhoz bárki csatlakozhat, körülbelül 20 perc olvasással. Az első napon, a maratoni felolvasás kezdete előtt Láng Zsolt Tamási Áronról fog beszélni, majd a Könyvvásár díszvendégeként Závada Pál nyitja meg az első oldalak felolvasásával a maratont a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház csarnokának emeletén, a főpáholy bejáratánál.



Az első napon többek között felolvasnak még: Dragomán György, Szabó T. Anna, Tarján Tamás, Várady Szabolcs, Gálfalvi György, Kovács András Ferenc, Láng Zsolt, Szabó Róbert Csaba, Káli István. A következő két napban a felolvasások 9-től 19 óráig zajlanak. Minden résztvevő, a felolvasását követően a kézjegyével látja el az Ábel-trilógia köteteit, amelyeket a Könyvvásár végén a szervezők elárvereznek.



A felolvasásra jelentkezni lehet a lato@lato.ro e-mailcímen, legkésőbb 2007. november 1-jéig, de a felolvasás helyszínén is, folyamatosan a felolvasás ideje alatt. Minden érdeklődőt, Tamási-rajongót és maratoni olvasót szeretettel látunk!




 


 


 

Témával kapcsolatos cikkek