Végleges a CokeLive Félsziget programja!

LátóOnline
2009.06.24

Megszületett az idei CokeLive Félsziget végleges zenei programja. Mint minden évben, most is a változatosság jellemzi a fesztivált, így minden látogató megtalálhatja a kedvenc stílusát és előadóit. Koncertbeszámolókat a Látó októberi és novemberi számában olvashattok majd, a Nézőtér rovatban.



Így a Coca-Cola Main Stage várva várt világsztárjai (Tiesto – július 24., Nine Inch Nails – július 25., The Prodigy – július 26.) és a Coke Terasz színes felhozatala és nemzetközi DJ-k által irányított szabadtéri partijai mellett a másik két zenei helyszín is garanciát jelent a forró hangulatra. Az elektronikus zenék szerelmeseit a freedom Arena várja, míg az Ursus Party Tent elsősorban a rock és a jazz kedvelőit szólítja meg.



A Freedom Arena programja teljes gőzzel indul július 23-án, a nulladik napon a magyarországi Chris.SU szettjével és a legnépszerűbb drum and bass dóval, a számos díjat besöprő brit Chase &Statussal, akiket MC Rage is elkísér Marosvásárhelyre. Az este a fiatal Whiteroly fellépése zárja.



Pénteken, július 24-én Magyarország legsikeresebb party-sorozata Marosvásárhelyre költözik: a Hyperspace Night keretében két nemzetközi hírű magyar lemezlovas, Igor Do’urden és a Hyperspace atyja, Hot X lép fel, de két különleges vendége is lesz az estének a német Chris Liebing és a brit the Advent személyében.
A mindig mosolygós Chris Liebing már közel húsz éve pörgeti a lemezeket, és ebből az utóbbi tízet megszakítás nélkül az öt legjobb német dj egyikeként tette: producerként és lemezlovasként is számos díjjal büszkélkedhet.
Cisco Ferreira (the Advent) a techno-szcéna enigmatikus jelensége, aki már akkor is ezt a zenét játszta, amikor még alig létezett a műfaj. A techno-legenda 1988-ban készítette első trackjét, és hamarosan a műfaj egyik zászlóvivőjévé vált.



Szombaton, július 25-én Unu`, Coyote, és Tomasan mellett a német electrohouse duó, a Booka Shade gondoskodik a hangulatról az arénéban. Walter Merziger és Arno Krammermeier mesterek egy remekbeszabott live show-val várják a partizókat.



Vasárnap, a fesztivál utolsó napján, július 26-án a Freedom Arena Emil Lassaria és DJ Marika műsorával indul, majd a német trance egyik legnagyobb neve, a Blank & Jones duó lép színpadra. A trancerek 13 dalt küldtek a német Top 50-be, együttműködtek a the Cure-vezér Robert Smith-szel, és több daluk is felkerült a Café del Mar válogatásokra. A műfajban jártasok tudják: ennél job ajánlóleveleket nem sokan tudnak felmutatni. A Freedom Arena stílszerűen a legkedveltebb román elektronikus zenei formációval, a Suie Paparudeval búcsúzik 2009-es közönségétől.



Az Ursus Party Tent (vagyis partisátor) a rock-, jazz- és popzenét felvonultató bulik mellett a félszigetezők számára már jól ismert előadókkal várja a tombolni vágyókat. Csütörtökön a Knock Out és a the Underskies, pénteken az Ultimul Rând, a Magashegyi Underground (az erdélyi megasztáros Bocskor Bíborka és zenekara most először játszik a fesztiválon) és a Balkan Fanatik, szombaton a Ritmo del Flamenco és a Zakusca, vasárnap pedig a Guerrillas és a Grimus lép színpadra.



A CokeLive Félszigetre július 23-26. között kerül sor Marosvásárhelyen, a Maros partján, a Víkend-telep mellett. Jegyeket elővételben az Eventim.ro hálózatában lehet beszerezni, július 13-ig kedvezményes áron. Részletek a www.felsziget.ro címen.     
 


 

Témával kapcsolatos cikkek

Filozófiai esszépályázat 2024 

2023.12.19
LátóOnline

A Látó nívódíjai 2023-ban

2023.12.04
LátóOnline