Vida Gábor könyvbemutatója

LátóOnline
2017.09.14

LÁTÓ IRODALMI JÁTÉKOK 83.
VIDA GÁBOR Egy dadogás története
Könyvbemutató

Vida Gábor új könyvét, az Egy dadogás történetét Marosvásárhelyen, az András Lóránt Társulat székhelyén, a Braila utcai zsinagógában bemutatja: Szabó Róbert Csaba. Időpont: 2017. szeptember 27., szerda, 18 óra. Támogatók: NKA, Szépírók Társasága, András Lóránt Társulat.

A könyv fülszövegéből:
"Szülőföldet akartam írni magamnak, mintha csak úgy volna az, hogy írunk egyet, amikor arra van szükség, hogy legyen, vagy lett volna. Senki sem találhat ki magának szülőföldet a semmiből, mindenki hozott anyagból dolgozik." - ez a hozott anyag ebben a remek regényben Vida Gábor életrajza, amelybe beletartozik édesapja és édesanyja élettörténete mellett, az előző nemzedékek históriája és Erdély történelme is. Az Arad melletti Kisjenőn felnövő író apai ága a mai magyar határtól pár kilométerre élt, anyja Barótról, Székelyföld mélyéről érkezett; ekképpen e két végpont között Erdély egyszerre lesz metafora és nagyon is valóságos ütközőtér, ahol a különböző vallások, nyelvváltozatok, mentalitások, reflexek és tájak játszanak fontos szerepet: formálnak karaktert, adnak távlatot. "Ugyan mi lehetne más a szabadság, ha nem a hitnek a tudással és a valósággal való egybehangzása?" - teszi fel a kérdést a regény lapjain.
Az Egy dadogás története így lesz egy írói pályakép, egy térségnek és magának az önéletrajziságnak is a fantasztikus regénye.

Mindenkit szeretettel várunk!




Témával kapcsolatos cikkek

Filozófiai esszépályázat 2024 

2023.12.19
LátóOnline

A Látó nívódíjai 2023-ban

2023.12.04
LátóOnline